Kad krene, krene: Prevljaku nagrada za sjajne partije u Austriji

U ovoj sezoni zabio 16 golova

Kad krene, krene: Prevljaku nagrada za sjajne partije u Austriji

Sjajni ovosezonski nastupi bh. napadača Smaila Prevljaka u austrijskom šampionatu nisu prošli nezapaženo.

Dvadesettrogodišnji Prevljak od ove sezone brani boje prvoligaša Mattersburga, a životna forma i 16 ligaških pogodaka su mu uz novi poziv u reprezentaciju BiH donijeli i laskavo priznanje.

Iako su do kraja sezone ostala još dva kola, Prevljak se prema izboru austrijskih medija našao u idealnom timu sezone, koji uz njega još čine Siebenhandl, Galvao, Ćaleta-Car, Marešić, Lainer, Žulj, Berisha, Ulmer, Alar i Dabbur.

Za mladog napadača rođenog u Konjicu već sada se interesuju brojni klubovi, ponajviše iz Njemačke i Italije, no ne bi bilo iznenađujuće da se na kraju vrati u Red Bull Salzburg s kojim je ugovorom vezan još godinu dana.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Šta će donijeti ljetni prijelazni rok, ostaje da se vidi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi