Kad muka natjera: Barca u januaru ide po Koulibalyja

Umtiti van terena oko dva mjeseca

Kad muka natjera: Barca u januaru ide po Koulibalyja

Endin Čaušević, foto: EPA

Barcelona će u januaru vjerovatno morati dovesti pojačanje u odbrani nakon što se povrijedio Samuel Umtiti.

Francuski defanzivac povredu je zadobio na jučerašnjoj utakmici protiv Celte i prema prvim informacijama van terena će biti oko dva mjeseca .Zbog toga će Katalonci najvjerovatnije biti aktivni na tržištu kako bi pojačali defanzivnu liniju.

Prema pisanju španskih medija na listi želja Ernesta Valverdea nalazi se sjajni štoper Napolija, Kalidou Koulibaly. Ovaj fudbaler se ljetos povezivao s prelaskom u Chelsea, ali na kraju je odlučio ostati u Napoliju s kojim je produžio saradnju do ljeta 2021. godine.

Kako piše Mundo Deportivo skauti Barcelone već odavno prate Koulibalyja, a u narednim danima Katalonci će pokušati ostvariti kontakt s Napolijem. Navodno, Barca je spremna platiti oko 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi