Messi je izabrao najgoru kariku u Barceloni
Prijateljstvo nije izraženo, Messi smatra da je Deulofeu nepotreban Barci i da može da ide. (Foto: EPA)

Deulofeu mora da ide?

Messi je izabrao najgoru kariku u Barceloni

Edmir Škorić

Barcelona je jučer odigrala 2:2 sa Celtom na Nou Campu, a u ovo meču nije bilo Gerarda Deulofeua.

Deulofeu je ljetos došao iz Evertona, ali brzonogi krilni nogometaš nije pretjerano oduševio po povratku u Barcelonu. U derbiju protiv Valencije (1:1) je dobio šansu u nastavku, ali je pružio blijedu partiju.

Čudno je bilo da ga nema u protokolu za meč s Celtom, mada mediji u Španiji tvrde da je razlog taj jer je Leo Messi imao razgovor s trenerom Ernestom Valverdeom, te je zajedno sa par iskusnijih igrača donio odluku da se Deulofeu odstrani.

Kada se Ousmane Dembele oporavi, vjerovatno će Deulofeu skroz biti izbačen iz ekipe i pitanje je hoće li preživjeti zimu na Nou Campu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I ranije se pisalo o ne baš pretjerano dobrom odnosu Deulofeua i Messija i sve su prilike da ovaj igra svoje posljednje mečeve u dresu Barcelone, mada se puno očekivalo kada se vratio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi