Kad ne ide, ne ide: St. Etienne bolji od Monaca

Ligue 1, 8. kolo

Kad ne ide, ne ide: St. Etienne bolji od Monaca

Osmo kolo francuske Ligue 1 otvorili su svojim duelom St. Etienne i Monaco. Na kraju je pobjedu rezultatom 2:0 slavio domaći St. Etienne.

Na startu utakmice se gledao otvoren fudbal, obje ekipe su imale nekoliko prilika, ali su mreže mirovale sve do finišta prvog dijela kada St. Etienne stiže do prednosti.

Igrala se 41. minuta susreta kada su domaći veoma lako izigrali odbranu Monaca. Selnaes je poslao dubinsku loptu u kazneni prostor Monaca koju je Wahbi Khazri neometan primio i matirao golmana gostiju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vodstvom St. Etiennea od 1:0 se otišlo na odmor, da bi Monaco nešto agresivnije ušao u nastavak. Ipak, St. Etienne u 54. minuti stiže do novog gola i vodstva od 2:0. Ponovo konfuzija u igrača Monaca, M'Vila asistira, a svoj drugi gol na utakmici počinje Khazri.

Monaco je do kraja susreta držao loptu, pritiskao, ali su veće prilike izostale, pa su Kneževi nastavili seriju loših rezultata, te se i dalje nalaze u opasnoj zoni. St. Etienne je nakon ove pobjede skočio na drugo mjesto na tabeli sa dva boda više, ali i utakmicom više od Lyona, Marseillea i Lillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi