"Kad sam ušao u zatvor, dali su mi četiri kondoma i četiri vrećice s vazelinom, zabrinuo sam se"

Bivši pedsjednik Barce otkrio

"Kad sam ušao u zatvor, dali su mi četiri kondoma i četiri vrećice s vazelinom, zabrinuo sam se"

E. Škorić

Sandro Rosell, bivši predsjednik Barcelone, ispričao je neka iskustva iz svoje dvije godine zatvora.

Rosell je zbog optužbi za pranje novca dvije godine proveo u zatvoru u Španiji, a isti je napustio krajem februara prošle godine. 54-godišnji španski biznismen je bio predsjednik Barcelone od 2010. do 2014. godine, dok je 2017. završio u zatvoru bez prava na kauciju.

Teretilo ga se za finansijske malverizacije s kupovinom TV prava za mečeve brazilske reprezentacije i pranjem novca na of-shore računima u iznosu od 15 mil. eura.

"Sjećam se da su nam dali četiri kondoma i četiri vrećice vazelina. Malo sam se brinuo", uz smijeh je ispričao Rosell.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U zatvoru ili interno umrete kao osoba ili postajete jači. Marta, moja supruga, bila je jaka i osnovni stup naše izdržljivosti. Moji roditelji, braća i prijatelji također. I da, ne bih izdržao da nije bilo mog prijatelja Joana Besolija".

Besoli je bio njegov saradnik koji je također bio u zatvoru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije