Kad vrag odnese šalu: Znate li koliko novca Real daje Zidaneu za transfere?

Nije li to puno?

Kad vrag odnese šalu: Znate li koliko novca Real daje Zidaneu za transfere?

Edmir Škorić

Priče o novim Galaktikosima očigledno nisu tu samo da se malo utješi navijače, jer očigledno je da Florentino Perez zaista namjerava da to učini.

Povratak Zinedinea Zidanea vratio je vjeru navijačima i igračima Reala, a Perez je odlučio da narednog ljeta francuskom stručnjaku omogući takav budžet da će kupiti doslovno koga poželi.

Naime, francuski list L'Equipe tvrdi da je Zidane na raspolaganje dobio čak 500 miliona eura i na njemu je da ih pametno potroši na kraju sezone.

Dosta igrača se spominje u kontekstu Realovih velikih pojačanja, ali jasno je da će ih samo nekoliko dobiti priliku da obuku dres slavnog kluba.

Isti list, dakle L'Equipe, tvrdi da će Zidane pokušati da kupi Edena Hazarda iz Chelseaja, Paula Pogbu iz Manchester Uniteda i Kyliana Mbapea iz PSG-a.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, treba istaći da će dio novca za kupovinu igrača Real osigurati i prodajom nekih zvijezda, pa je plan da se na ljeto pusti Garetha Balea, Raphaela Varanea, Tonija Kroosa...

Dakle, bit će dosta promjena u Madridu, ali Perez i Zidane namjeravaju da formiraju Dream Team, ekipu koja će se vratiti na tron Evrope, koja će preuzeti primat i u Španiji, a ako bi došli igrači poput Hazarda, Pogbe i Mbappea, Real bi zasigurno postao tim od kojeg bi mnogi protivnici strahovali.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
I još ako npr žele van dijka ili nekog sličnog onda košta 150 milijona. Sto znaci njima treba vise od pola tima a morat će i prodat vise od pola tima i opet neće imat galaktikose kao sto su imali za vrijeme Zidana, Figa, Ronalda (originala) itd
1 0
Adnanos
Opet nije puno jer ako žele tri vrhunska igrača te pare odoše. Minimum pola za Mbappea.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi