Kada 16-godišnjak na treningu ponizi igrača iz prvog tima Barcelone!
Fati je danas na treningu Barcelone oduševio svojim potezom

Ivan Rakitić je teško "stradao"

Kada 16-godišnjak na treningu ponizi igrača iz prvog tima Barcelone!

S. Pašalić

Barcelona je sinoć na svom terenu savladala Betis sa 5:2.

Katalonci su uoči ovog meča imali velikih problema sa povrijeđenim igračima pa su Lionel Messi, Luis Suarez i Ousmane Dembele bili van konkurencije.

Ernesto Valverde je zbog toga morao u tim uvrstiti 16-godišnjeg Ansu Fatija, a on je u igru ušao u 78. minuti i tako postao drugi najmlađi igrač koji je ikada zaigrao za katalonski tim.

Produkt La Masije je već danas trenirao sa prvim timom i ponovo pokazao da se radi o velikom talentu.

Naime, Fati je išao prema golu, a ispred njega se nalazio Ivan Rakitić. Tada je 16-godišnjak sjajnim potezom izbacio Hrvata i poslao ga na pod, a mnogi su na društvenim mrežama bili oduševljeni ovim potezom.

Otac mladića koji ušao u historiju Barcelone: "Real je nudio više, ali jedno je presudilo"

Njegov otac Bori Fati je kazao kako je za njegovog sina dok je živio u Sevilli bio zainteresovan i Real Madrid, ali da je jedna stvar presudila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Real mi nudio bolje uslove nego Barcelona, a Barcelonu smo izabrali jer su došli mojoj kući i ubijedili me", rekao je Fati te dodao:

"Kada je Sevilla saznala za dječaka, Monchi me je pitao koliko Barcelona nudi i rekao mi je da ga želi u Sevili...Kad je imao devet godina u Sevilli nije igrao godinu..."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi