Kada bi se mogle vratiti najveće evropske lige?

Ovo su potencijalni datumi

Kada bi se mogle vratiti najveće evropske lige?

M. Šljivak

Pandemija koronovirusa u potpunosti je zaustavila svijet fudbala.

Najjače evropske lige već više od mjesec dana su u prekidu, ali gotovo da nema dileme da će se fudbal ubrzo ponovo vratiti na evropske terene.

UEFA je odavno spremila potencijalne datume oko nastavka sezone. Prvobitan plan je da se lige restartuju u maju i da se završe do 30. juna, no postoji mogućnost da se u određenim državama igra i nakon ovog datuma.

Ono što je izvjesno je da će prvi na teren njemački bundesligaši. Oni su već počeli s treninzima, a plan je da se na teren izađe 9. maja.

Bundesliga: Cilj je nastavak prvenstva 9. maja

La Liga: Plan nastavak prvenstva između 29. maja ili 6. juna

Serie A: Plan je nastavak prvenstva između 31. maja i 3. juna

Premier liga: Nastavak prvenstva planiran je za 3. juni

Ligue 1: Cilj je da se prvenstvo nastavi 3. juna

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijaci_____
**** to kad ce nasa liga
3 0
Zeleni_zub
Pa isto ovako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi