Perišić više ne mora brinuti o budućnosti
Foto: EPA

Bayern donio odluku

Perišić više ne mora brinuti o budućnosti

Njemački mediji izvještavaju da su u Bayernu donijeli odluku o Ivanu Perišiću.

Prije nekoliko sedmica činilo se da aktuelni prvaci Bundeslige namjeravaju vratiti Perišića Interu, međutim posudba bi se, prema posljednjim informacijama, mogla pretvoriti u transfer.

U dosadašnjem toku šampionata Perišić je zabio pet golova i pritom namjestio još osam, a samim tim pridobio je veliki dio onih koji su ga krizikovali i što je najvažnije, pridobio je i trenera Hansija Flicka.

Mediji u Njemačkoj pišu kako je trener Bayerna zadovoljan Perišićem i činjenicom da može pokriti lijevu i desnu stranu, te da je timski igrač, a u skladu s tim dao je 'zeleno svjetlo' da ga Bavarci otkupe od Intera. Pod određenim uslovima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klubovi su još lani dogovorili odštetu u visini od 20 miliona eura, ali Bayern je sada želi sniziti na 15, što bi se moglo očekivati posebno ukoliko se uzme u obzir da hrvatski fudbaler nije u planovima Antonija Contea.

U Bayernu istovremeno rade na tome da zadrže i šestoricu senatora u svlačionici. Na ljeto 2021. godine ugovori ističu Manuelu Neueru, Jeromeu Boatengu, Davidu Alabi, Javiju Martinezu i Thiagu Alcantaro, a ako ne bi došlo do produženja u narednim mjesecima, uprava 'Rekordmeistera' će ih nastojati prodati kako bi koliko-toliko zaradili na njima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi