Kada će Ajayi sletjeti na Grbavicu?
FOTO: EPA

Nigerijac čeka vizu

Kada će Ajayi sletjeti na Grbavicu?

S. Mlaćo

"Ganjamo još nekakvog igrača, samo što je procedura malo duža za dobijanje papira i vize za neke igrače koji dolaze iz zemalja u kojima je potrebna viza za ulazak u BiH. Nadamo se ipak da ćemo sljedeće sedmice predstaviti novog igrača", kazao je šef struke FK Željezničar Amar Osim uoči otvaranja drugog dijela sezone u Premijer ligi na press konferenciji 21.02. ove godine.

Osim je ustvari pričao o nigerijskom ofanzivcu Goodness Ajayiju (25) koji je dogovorio sve sa Plavima, no još uvijek nije stigao u našu zemlju.

Veliko je pitanje i kada će se to desiti.

Naime, Ajayi čeka da dobije vizu u bh. ambasadi i zatim dolazi u Sarajevo.

"Do ambasade je. Vidjet ćemo kada će to biti riješeno", saznajemo sa Grbavice.

Ajayi je u BiH nosio dres Širokog Brijega, a nastupao je i za Rijeku, izraelski H. Ashkelon, te Inter Zaprešić i rumunski Astru Giurgiu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od jula prošle godine je bez angažmana.

Da li će koronavirus donijeti nove probleme za Nigerijca i dodatno odgoditi dolazak na Grbavicu, ostaje nam da vidimo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi