Kada će se igrati utakmica NK Široki Brijeg - FK Sarajevo?

Derbi 4. kola Premijer lige

Kada će se igrati utakmica NK Široki Brijeg - FK Sarajevo?

Admin Čaušević

Najviše pažnje u četvrtom kolu Premijer lige privlači pažnje duel između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo. 

Derbi dva ljuta rivala će se igrati na stadionu Pecara, a tačan termin tog duela još uvijek je teško precizirati.

Prvobitno je planirano da se utakmica igra u nedjelju 11. augusta, međutim zbog bajramskih praznika svi mečevi četvrtog kola su pomjereni za dan ranije, odnosno subotu 10. august.

Obzirom da će Sarajevo u četvrtak, 8. augusta igrati prvi meč trećeg pretkola Evropa lige protiv Bate Borisova na Bilinom polju to bi značilo da bi Bordo tim u rasponu od 50-ak sati odigao vrlo dva iscrpljujuća susreta.

Upravo iz tog razloga nerealnim se čini da se derbi između Sarajeva i Širokog Brijega igra u subotu 10. augusta, pa se logičnijim čini pomjeranje utakmice za ponedjeljak 12. august. i

Moguće je i da se susret ipak odigra u nedjelju kada vjernici islamske vjeroispovijesti obilježavaju prvi dan Kurban bajrama jer bh. prvak već 15. augusta igra revanš protiv BATE Borisova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije toga Sarajevo će u trećem kolu na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Slobodu, dok će Široki Brijeg biti domaćin Radniku.

U slučaju da Zrinjski večeras izbaci Utrecht sličan "problem" s tačnim terminom bi mogao zadesiti utakmicu između Plemića i Zvijezde 09 jer bi mostarski tim nastavio svoj evropski put. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reprezentativac
Ja him ga nebi igro nema šanse,, Sarajevo bi bila največa pička okluba kabi pristo nato,, jaznam da neče hihihih
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi