Kada je FK Željezničar posljednji put bio lider Premijer lige?

Plavi vodeći nakon dva kola

Kada je FK Željezničar posljednji put bio lider Premijer lige?

Admin Čaušević

Željezničar je vodeća ekipa poslije dva uvodna kola nove sezone Premijer lige i to zahvaljujući gol-razlici jer je minulog vikenda sa 0:2 savladana Mladost. 

Plavi su u grupi od pet timova sa po četiri osvojena boda, međutim ispred ostalih su jer su na +2 u omjeru postignutih i primljenih golova.

Tako će ekipa s Grbavice naredno kolo dočekati na prvom mjestu poslije više od 10 mjeseci jer je popularni Željo posljednji put lider prvenstva bio u septembru prošle godine.

Bilo je je to poslije 9. kola kada su Plavi 16. septembra na domaćem terenu s minimalnih 1:0 pobijedili Radnik. Strijelac je bio Sulejman Krpić, dok je ekipu sa klupe predvodio Milomir Odović.

U međuvremenu klub i ekipu su zadesile određene kadrovske promjene. Ukoliko se uporede sastavi protiv Radnika i Mladosti šest igrača je igralo na oba duela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Siniša Stevanović, Kemal Osmanković, Asim Zec, Sulejman Krpić, Mladen Veselinović te Haris Hajdaravić i dalje nose dres najtrofejnijeg kluba.

Inače, osim Željezničara nakon prva dva kola po četiri boda još su osvojili Sloboda, Borac, Čelik i Sarajevo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

soul_eclipse
Plava mašina se vraća gdje joj je i mjesto na vrhu !!!
2 36
Sa1946
Kad je Alija zlatne kašike dijelio.
31 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi