"Kada sam došao u Real, išao sam stalno kod Robinha jer je imao noćni klub u podrumu"

Royston Drenthe u intervjuu za FourFourTwo magazin

"Kada sam došao u Real, išao sam stalno kod Robinha jer je imao noćni klub u podrumu"

E. Škorić

Royston Drenthe je u intervjuu za FourFourTwo magazin govorio o svojim danima provedenim u Madridu.

Drenthe (32) je 2007. godine potpisao za Real Madrid, a danas se rado sjeti tih vremena.

"Čuo sam da me želi 16 klubova. Razgovarao sam s predsjednikom Barcelone Laportom, pa sa sportskim direktorom Reala Mijatovićem. Tada sam upoznao sve velike sportske ličnosti, većina mi je nudila petogodišnje ugovore sa manje-više istim uslovima, ali Real je Real...", rekao je Drenthe.

Zašto baš Real?

"Kada sam bio klinac, bio sam fasciniran svime što je okruživalo Real, sav taj glamur, kao što možete vidjeti u filmu Gol!. Htio sam da budem dio svega toga".

Prvi dan u Madridu?

"Odmah sam se osjećao kao kod kuće. Svi su me toplo dočekali. Guti je bio jako dobar prema meni, onda sam se udružio s Robinhom. Ponekad sam mu išao kući, a podrum je pretvorio u noćni klub".

U sezoni 2009/10 je imao velika očekivanja, a kasnije je dolazak Josea Mourinha sve upropastio.

"Te sezone sam mislio da bih mogao pojesti sve rivale, mislio sam da ću igrati sve utakmice, ali je Uprava rekla da Marcelo također mora igrati, pa smo se mijenjali. Sportski direktor je vjerovatno više bio za Marcela. Mourinho mi je 2010. godine rekao da će mi dati minute, ali na kraju je odlučio da moram da idem na posudbu".

Igrao je u Holandiji na posudbi, a 2012. godine je napustio Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bilo je mnogo interesa iz drugih klubova, ali Real je i dalje bio u mojoj glavi. U Madridu sam imao apsolutno sve, tako da su mi drugi bili manje zanimljivi...".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi