Kada se nastavlja Serija A?
Foto - EPA

La Repubblica donosi datum nastavka prvenstva

Kada se nastavlja Serija A?

Midhat Šljivak

Zbog pandemije koronavirusa takmičenje u italijanskoj Seriji A odavno je obustavljeno.

Nakon što je jedno kolo odigrano bez prisustva publike, odlučeno je da se prvenstvo prekine do početka aprila, ali s obzirom na to da je Italija najveće žarište virusa u Evropi, gotovo je izvjesno da se fudbal neće vratiti na Apenine tako rano.

La Repubblica večeras donosi informaciju kako će pauza biti do 3. maja i da se tada planira povratak fudbala u Italiju. Sezone bi u tom slučaju bila produžena do 30. juna, a da bi se to desilo bit će potrebno i da se otkaže prvenstvo Evrope.

To će sasvim sigurno i da se desi. UEFA će donijeti konačnu odluku u utorak, ali i u slučaju da se utakmice budu igrale u periodu od 3. maja do 30. juna, timovi će imati veliki broj utakmica.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Razlog što bi se sezona morala okončati 30. juna je to što igračima na taj dan ističu ugovori i po pravilima nakon tog datuma oni koji su slobodni ili na posudbi, nemaju pravo nastupa za aktuelne ekipe.

Ipak, treba svakako sečekati odluku UEFA-e o Evropskom prvenstvu i iskreno se nadamo da ćemo uskoro ponovo gledati najbolji evropski fudbal.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579364232
Korona virus je sve poremetio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi