Bjelica preuzima velikana: "Prihvatio je uslove"
EPA

Nakon otkaza u Dinamu

Bjelica preuzima velikana: "Prihvatio je uslove"

Dojučerašnji trener Dinama Nenad Bjelica, po svemu sudeći, neće još dugo čekati na novi posao.

Bjelica je u proteklom periodu bilježio dobre rezultate sa 'modrima', ali kako su u međuvremenu zahladnili odnosi s klupskim rukovodstvom, razlaz je bio neminovan.

Na odlasku Bjelica je poručio kako mu je nakon 13 godina treniranja namjera da se okuša u nekoj od najjačih svjetskih liga ili u nekom renomiranom evropskom klubu, a ta želja bi mu se mogla ostvariti vrlo brzo, jer se za njegove usluge interesuje Fenerbahče.

Da nisu u pitanju samo glasine svjedoči i to što su vijest o eventualnom dolasku u Istanbul prenijeli svi značajniji mediji u Turskoj navodeći da je Bjelica prihvatio usmenu ponudu predsjednika Alija Koca.

"Stvar će biti riješena vrlo brzo. Bjelica je zadovoljan uvjetima koji su mu ponuđeni, a Fenerbahče neće nastaviti pregovore s ostalim kandidatima dok Bjelica ne ponudi konačni odgovor u razumnom roku", navode Turci.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodno će Fenerbahče plaćati Bjelicu 1,5 do 2 miliona eura godišnje uz visoka očekivanja, jer klub u posljednje vrijeme ne bilježi baš najbolje rezultate, ni u Evropi, ni u domaćem prvenstvu.

Kao mogući kandidati za posao u Fenerbahčeu još se pominju Marcelino, Laurent Blanc te Marco Giampaolo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi