"Kada su nam postigli drugi gol, vidio sam se u avionu"

Vertonghen priznao

"Kada su nam postigli drugi gol, vidio sam se u avionu"

Belgijski defanzivac Jan Vertonghen jedan je od junaka sinoćnjeg preokreta Crvenih đavola protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Belgijanci su gubili sa 2:0 sredinom drugog poluvremena, ali su ipak do kraja utakmice uspjeli da preokrenu rezultat i da se plasiraju u četvrtfinale.

Vertonghen, koji je postigao prvi gol za svoju reprezentaciju, nakon meča je poručio da se u jednom trenutku vidio u avionu za Belgiju, a također je objasnio i kako je došlo do veoma čudnog gola.

"Bilo je teško da držimo fokus nakon prvog gola kojeg smo primili, a kada su nam dali drugi, već sam se zamislio u avionu. Što se tiče mog pogotka, lopta se okretala u vazduhu, udario sam je slučajno glavom i imao sreće da dobije čudan luk i padne u mrežu", poručio je fudbalerr Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Belgiji sada slijedi susret protiv Brazila za ulazak u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi