Šok za Japan: Nevjerovatan preokret Belgije za četvrtfinale!

Fantastično drugo poluvrijeme

Šok za Japan: Nevjerovatan preokret Belgije za četvrtfinale!

Endin Čaušević

Reprezentacija Belgije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon nevjerovatnog preokreta protiv Japana (3:2) u osmini finala.

U prvom poluvremenu igralo se dosta oprezno s obje strane. Belgija je imala incijativu na sredini terena, ali nisu uspjeli da pronađu način i ozbiljnije zaprijete Japancima. Činilo se da ćemo tvrdu utakmicu gledati do samog kraja, ali to se nije desilo u nastavku meča.

Japan je na samom početku drugog poluvremena šokirao Belgijance kada je u 48. minuti stigao do prednosti od 1:0. Mrežu Courtoisa zatresao je Haraguchi za erupciju oduševljenja Japanaca. Ipak, samo minutu kasnije Belgija se mogla vratiti u igru, ali Hazard je pogodio stativu.

Ovu propuštenu šansu Hazarda Japanci su kaznili na najbolji način jer su u 52. minuti došli do drugog gola kada je fanastičnim udarcem Courtoisa savladao Inui koji je pogodio za 2:1.

Činilo se da ćemo vidjeti još jednu seznaciju, ali Belgija se uspjela nekako vratiti. Prvo je u 69. minuti na 2:1 smanjio Vertonghen, a samo pet minuta kasnije na semaforu je bilo 2:2 kada je mrežu Japana zatresao Marouane Fellaini.

U četvrtoj minuti nadoknade šok za Japance! Belgijanci su odigrali sjajnu akciju, a na kraju je Chadli pogodio za 3:2 i veliki preokret Belgije koji vodi ovaj tim u četvrtfinale!

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Belgija - Japan 3:2 (Vertonghen 69', Fellaini 74', Chadli 90'/Haraguchi 48', Inui 52')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Belgija: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Meunier, Witsel, Carrasco, De Bruyne, Hazard, Mertens, Lukaku.

Japan: Kawashima, Nagatomo, Shoji, Yoshida. Sakai, Hasebe, Shibasaki, Inui, Haraguchi, Kagawa, Osako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti