Kadeti Iskre prvaci Omladinske lige Centar

Veliki uspjeh mladih nada sa Jaklića

Kadeti Iskre prvaci Omladinske lige Centar

Samir Mlaćo

Kadeti  NK Iskra nakon jučerašnje pobjede nad Famosom iz Hrasnice (6:1) i  zvanično su postali prvaci Omladinske lige Centar što je veliki uspjeh za klub iz Bugojna.

Mlade nade sa Jaklića tokom cijele sezone pružali su veoma dobre partije, pa je titula potpuno zasluženo otišla u njihove ruke.  U 23. kola ekipu je vodio Senid Kulaš, koji je zatim preuzeo seniorsku momčad, a posao na najbolji mogući način završio je njegov kolega Sead Seferović.


"Hvala Bogu taj cilj je ostvaren, ali bilo je i uspona i padova kroz 23. kola koliko sam ja vodio tu ekipu. 23 utakmice smo bili bez poraza, a ja mogu da čestitam svom kolegi što je fino završio posao i titula je napokon došla u Bugojno. Ostvarili smo taj uspjeh koji odavno nije ostvaren", kazao je Kulaš.


"Sami ste vidjeli sa današnjom utakmicom da smo sve priveli kako smo priželjkivali. Oni su odigrali onako kako su i započeli, a bilo je oscilacija u nekim utakmicama gdje su se oni već osjećali šampionima. Neke stvari smo se dogovorili da ne može doći do opuštanja i bilo je teško, jer su to mladi momci. Ovo su zlatni momci i jedna generacija koja će se teško ponoviti. Mi se za prvi tim trebamo oslonuti na igrače iz juniora te kadeta, jer smo vidjeli kakav kvalitet posjeduju",  dodao je Seferović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi