Kadeti Radnika iz Hadžića slavili protiv Maribora

Prijateljski meč u Međugorju

Kadeti Radnika iz Hadžića slavili protiv Maribora

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

U sjajnom ambijentu Sport Centra u Međugorju danas su snage u prijateljskom meču odmjerili kadeti FK Radnik Hadžići i NK Maribor iz Maribora. Slovenci se nalaze na pripremama u Međugorju, pa su iskoristili priliku da odigraju i meč protiv selekcije kluba iz Hadžića.

Radnik je na kraju slavio rezultatom 3:2, a za bh. tim su pogađali Jusupović, Memić i Oputa, dok su strijelci za Slovence bili Penić i Medved.

Prisutni su mogli vidjeti veoma kvalitetan i dinamičan meč u kojem nije nedostajalo lijepih poteza, te su treneri obje selekcije sigurno mogli biti zadovoljni viđenim.

U Radniku su u posljednjem periodu mnogo podredili radu omladinskih selekcija, što iz dana u dan daje sve bolje i bolje rezultate.

Radnik je inače član Druge lige FBiH grupa Centar, dok je Maribor prvak Slovenije i klub sa kvalitetnim omladinskom pogonom, veoma cijenjenim u cijeloj Evropi na čijem čelu je Kakanjac Marin Bloudek.

Slovenci su jučer odigrali i prijateljski meč sa odgovarajućim selekcijama Zrinjskog (upisali pobjedu i remi), te su oduševljeni uslovima i ambijentom u kojem se spremaju za naredne akcije.

Prijateljski meč, kadeti:

FK Radnik Hadžići - NK Maribor 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi