"Nismo krivi što Jasmin Mešanović nije putovao s reprezentacijom"

Sportski direktor Maribora Zlatko Zahović

"Nismo krivi što Jasmin Mešanović nije putovao s reprezentacijom"

E. Škorić

U četvrtak na press konferenciji Maribora tamošnji sportski direktor Zlatko Zahović govorio je i o Jasminu Mešanoviću.

Mešanović nije otišao na američku turneju sa ostalim bh. igračima koji su dobili poziv novog selektora Roberta Prosinečkog, pošto će u vrijeme kada Zmajevi igraju protiv SAD-a i Meksika slovenački prvak boraviti na pripremama u Antaliji.

Zahović tvrdi najprije kako nije bilo ponuda za Mešanovića, a potom je komentarisao i zašto se igrač nije odazvao pozivu Prosinečkog.

"Nismo dobili nikakve ponude za Jasmina. Što se tiče nacionalnog tima, stvari su jasne. Nakon poziva bh. selektora Prosinečkog, dozvolio sam Jasminu da ode. Igrač je odlučio da ostane s nama jer mu je želja da se izbori za prvih 11", kazao je Zahović, pa je dodao:

"Odluka je isključivo njegova. Maribor nema problema s tim da on ide u reprezentaciju, ukoliko on to želi može naravno da ide. Ovo također ne znači da nam ne odgovara da ostane s nama. Jasno nam je, ali Jasmin je na kraju donio odluku. Činjenica je da bosanski prijatelji smatraju da smo mi odgovorni, ali nismo. Klub nije imao nikakave zahtjeve".

Mešanović se povezivao sa nekim njemačkim timovima, ali Zahović je istakao da nema ponuda i Mariborčani ozbiljno računaju na bivšeg golgetera Zrinjskog u narednom dijelu sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi