Kadeti Sarajeva poraženi u Mostarkom blatu, Široki preuzeo vrh tabele

Kadeti Sarajeva poraženi u Mostarkom blatu, Široki preuzeo vrh tabele

Kadeti Širokog Brijega su danas ugostili vršnjake iz Sarajeva na terenu SC Musa - Karačić u Mostarkom blatu u zaostalom susretu 11. kola Premijer omladinske lige BiH. Domaćini su na kraju bili bolji, pa su upisali trijumf rezultatom 2:1.

Poveli su domaći već u devetoj minuti susreta kada je mrežu Sarajeva zatresao Josip Kujundžić.

Uspjeli su gosti izjednačiti preko Eldara Obuće u 33. minuti susreta, ali je deset minuta kasnije Andrija Drljo pogodio za novo vodstvo Širokog.

U drugom poluvremenu nije bilo golova, pa je Široki slavio pobjedu.

Široki je nakon ove pobjede izbio na prvo mjesto tabele sa 31 bodom, bodom više u odnosu na Željezničar. Sarajevo je treće sa 23 osvojena boda u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Premijer omladinska liga BiH (U17), 11. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Sarajevo 2:1 (Kujundžić 9', Drljo 43'/Obuća 33')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

NK Široki Brijeg: Puljić, Martić, Mustapić, Šetka, Kujundžić, Drljo, Planinić, Baketarić, Gakić, Šimić, Krstanović

FK Sarajevo: Šahinović, Živoković, Fetahović, Ćosić, Tabak, Dževlan, Mulaosmanović, Obuća, Đuderija, Šuvalija, Kečanović

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi