Raščić okuplja kadete: Poziv dobio i momak koji je bio na probi u Bayernu
FOTO: NFSBiH

Počinju nove akcije

Raščić okuplja kadete: Poziv dobio i momak koji je bio na probi u Bayernu

H. Zilić

Naredne sedmice u Trening kampu NFSBiH u Zenici održat će se kamp za U17 reprezentativce čime će selektor Admir Raščić otvoriti novi prozor u ovoj generaciji i spremat je lagano za novi ciklus kvalifikacija.

Akcenat u pomenutoj generaciji bit će većinom na fudbalerima rođenim 2007. godine.

Selektor Raščić je objavio širi spisak, većinom su tu momci koji su bili na kampovima U15 i U16 reprezenatcije u protekle dvije godine.

Na spisku se po prvi put našao i mladi fudbaler Željezničara Dino Šaran koji je već skrenuo pažnju na sebe jer je bio na probama u tri kluba iz Liga petice, a to su Wolfsburg, Sassuolo i bavarski gigant, Bayern iz Minhena.

Šaran je i u omladinskoj Premijer ligi BiH igrao u generaciji sa godinu stariji fudbalerima što također govori o talentu ovog fudbalera koji bi mogao predstavljati ozbiljnu budućnost bh. fudbala.

Svoej mjesto je našao i golman Sarajeva Adin Aleta koji je nedavno bio na probi u Hajduku, kao i momci koji su bili u U16 reprezentaciji.

Oglasi

Ima i dosta imena iz inostranstva, a tu su između ostalih Kiridžić, Šovšić, Trninić, Džananović, Ramić, Ćorić...

Na spisku selektora Raščića nalaze se ovi fudbaleri:

Mladen Jurkas (Borac), Aldin Aleta (Sarajevo), Dejan Trapara (Željezničar), Ivan Kraljević (Široki Brijeg), Petar Đukanović (Sarajevo), Amir Džano (Željezničar), Jusuf Terzić (BSK), Dino Šaran (Željezničar), Aljoša Guzina (Spartak Banja Luka), Džan Kiridžić (St. Pauli, Njemačka), Adel Šovšić (IF Elfsborg, Švedska), Malik Kolić (Željezničar), Bakir Koso (Sarajevo), Nikolas Zoran (Istra 1961, Hrvatska), Dušan Petrović (BSK), Stefan Trninić (AB Pustertal, Italija), Benjamin Džananović (Eintracht Frankfurt, Njemačka), Niho Hodžić (Unterhaching, Njemačka), Senad Ćosić (Xamax, Švajcarska), Adem Sarajlić (Malmö FF, Švedska), Mesud Ramić (New England Revolution, SAD), Filip Šakota (Zrinjski), Amel Ćorić (Viktoria Köln, Njemačka), Vuk Ćorić (Borac), Nikola Lale (Slavija), Ognjen Erbez (Slavija), Sanin Mešić (Željezničar), Luka Vasiljević (Čukarički, Srbija).

Okupljanje je je zakazano od 7. do 11. augusta ove godine.

Bh. kadeti će u Zenici odraditi pet treninga i dvije kontrolne utakmice.

Top Komentari

MaDaj
Zapamtite ime Mesud Ramić, bice nesto od malog 1000%
1 0
user1659354598
Radcic selektor,majko moja dno smo dotakli,stari lopina citav zivot,pusi***** Vicin,ovaj Rascic selektor zna se kako bira ekipu,onako po dzepu fujjjj,dabogda sve utakmice izgubili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi