Izabranici Admira Raščića kao najlošija drugoplasirana selekcija ostali bez plasmana na EURO
Ispuštena pobjeda protiv Izraela i katastrofa protiv Srbije (5:0) koštali su nas plasmana na Evropsko prvenstvo.

Velika šteta

Izabranici Admira Raščića kao najlošija drugoplasirana selekcija ostali bez plasmana na EURO

E. Ganibegović

Elitni krug kvalifikacija za Evropsko kadetsko prvenstvo je završen, a naši kadeti se kao najlošija drugoplasirana selekcija nisu plasirali na završni turnir.

Utakmice grupe 1 igrane su u Srbiji, a izabranici Admira Raščića imali su četiri boda uz gol-razliku -4, koja nas je na kraju i koštala plasmana jer je bilo još drugoplasiranih nekoliko selekcija s četiri boda, ali s boljom gol-razlikom. 

Zmajići su u prvom kolu vodili protiv Izraela 1:0, pa remizirali 1:1, u drugom katastrofa protiv Srbije i poraz od 5:0, da bi danas iskoristili pomoć Srbije koja je slavila nad Izraelom i pobjedom nad Bjelorusijom od 2:1 izborili su drugo mjesto.

Čekali smo rasplete u ostalim grupama i na kraju nam drugi rezultati nisu išli na ruku, te smo ostali bez konačnog plasmana.

Evropsko prvenstvo se igra od 17. maja do 2. juna u Mađarskoj, pored koje će, dakle, nastupiti osam pobjednika grupa i sedam najboljih drugoplasiranih.

Selekcije koje će učestvovati na EP-u su: Mađarska (domaćin), Srbija, Vels, Škotska, Nizozemska, Engleska, Španija, Njemačka, Portugal, Poljska, Irska, Italija, Hrvatska, Slovenija, Francuska i Švicarska. 

Oglasi

Danas smo najviše nade polagali u grupu 5 gdje nam je trebala pobjeda Portugala nad Češkom i Slovačke nad Poljskom kako bi se plasirali, no Slovaci su zakazali i izgubili su s čak 5:0 od Poljske.

Neki čitaoci SportSport.ba portala komentarisali su da se u poretku drugoplasiranih selekcija ne računaju bodovi protiv posljednjeplasirane selekcije u grupi, no to u elitnom dijelu kvalifikacija nije slučaj.

Opis nije dostupan.

Jasno, bilo bi sjajno da su se brisali bodovi protiv posljednje selekcije, jer bismo u tom slučaju imali tri boda i plasirali se na Evropsko prvenstvo, a u ovom slučaju, tabela izgleda ovako:

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Italija 7:3 7
2. Njemačka 12:5 6
3. Poljska 6:1 6
4. Engleska 5:2 6
5. Švicarska 7:5 4
6. Slovenija  3:3 4
7. Škotska 4:5 4
8. Bosna i Hercegovina 3:7 4

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj igrat će se od 17. maja do 2. juna, a izvlačenje grupa zakazano je za naredni ponedjeljak, odnosno 3. aprila 2023. godine. 

Top Komentari

nakopitam
Mores misliti kako se djeca osjecaju kad im ovaj krkan pocne nesto objasnjavati
2 1
Drakula
Nisu ni za zasluzili kad nemaju veze sa vezom. Smijesno bi bilo da su otisli poslije 5 0
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi