Kadeti Željezničara slavili u derbiju protiv Sarajeva

Plavi pobijedili sa 2:1

Kadeti Željezničara slavili u derbiju protiv Sarajeva

E. Čaušević

Kadeti Željezničara slavili su danas protiv Sarajeva (2:1) u gradskom derbiju u okviru devetog kola Premijer lige BiH.

Domaći su fantastično otvorili utakmicu i poveli već u prvoj minuti kada je mrežu Sarajeva zatresao Ali Serdarević za 1:0.

Željezničar je čuvao prednost s početka meča, a vodstvo su udvostručili u 77. minuti. Sudija je svirao penal, a precizan s bijele tačke za 2:0 bio je Ajdin Kobašević.

Sarajevo je u samom finišu utakmice uspjelo da smanji na 2:1 kada je u 89. minuti pogodio Faris Husić što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Željezničar je trenutno četvrti sa 17 bodova, dok je Sarajevo peto sa tri boda manje.

Premijer liga BiH za kadete, 9. kolo:

Željezničar - Sarajevo 2:1 (Serdarević 1', Kobašević 77'/Husić 89')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Željezničar: Bjelica, Pirić, Bučan, Berberović Malkočević, Kobašević, Karišik, Serdarević, Hrkalo, Ramić, Kočević, Jaganjac.

Sarajevo: Brkić, Mulalić, Bajrić, Demirović, Husić, Ramić, Ališah, Bijelonja, Drina, Mešić, Buljubašić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi