Prvaku Zrinjskom bod na Grbavici, Sarajevo nakon preokreta bolje od Veleža

Premijer Omladinska liga za kadete

Prvaku Zrinjskom bod na Grbavici, Sarajevo nakon preokreta bolje od Veleža

U Omladinskoj Premijer ligi za kadete sve je riješeno u prošlom kolu kada je Zrinjski savladao Sarajevo i osigurao titulu prvaka.

Ipak, preostalo je još jedno kolo, a biće kompletirano danas.

Zrinjski je jučer gostova kod Željezničara i remizirao (1:1). Teo Mikučić je donio vodstvo gostima, a konačnih 1:1 je postavio Danis Kasumović.

Sarajevo je ugostilo Velež i slavilo nakon preokreta 3:1. Nedim Nuhanović je donio vodstvo gostima, no domaći se nisu predavali.

Prvo je Anes Mehmedović izjednačio, a zatim za preokret pogađa Amar Cerić.

Dobru formu potvrdio je novim pogotkom Kenan Vrban u 88. minuti.

Oglasi

Danas od 18 sati igraju kadeti Tuzle City i banjalučkog Borca.

Zrinjski je novi prvak sa 74 boda, Sarajevo ima 69, a Željezničar 60. Borac je na 56 uz utakmicu manje, a Velež ima 44 boda.

Laskavo priznanje prvog strijelca lige ponijet će Antonio Arapović iz Zrinjskog sa 32 pogotka, a prate ga Kenan Vrban i Ahmed Tiro iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Vrban je odigrao sezonu iz snova, a Tiro je u Sarajevo stigao iz Veleža na polusezoni i pokazao se u odličnom izdanju.

Na četvrtom mjestu liste strijelaca je Arman Džafo iz Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi