Kadetima Iskre uručene sportske torbe

Fondacija "Idriz Jakupović" obradovala Bugojance

Kadetima Iskre uručene sportske torbe

Samir Mlaćo

Fondacija "Idriz Jakupović" obradovala Bugojance: Kadetima Iskre uručene sportske torbe

Kadetima NK Iskra, prošlosezonskim šampionima Federacije BiH, danas su uručene sportske torbe, a iste je uručio osnivač Fondacije “Idriz Jakupović“, dr. Ajdin Jakupović uz dogovor sa nekadašnjim bh. reprezentativcem Vlatkom Glavašem. 

Radi se o fondaciji koja mnogo pomaže posebno mladima širom naše zemlje na razne načine, a ispred kadeta NK Iskra torbe su primili šef stručnog štaba Sead Seferović i trojica članova ove selekcije.

"Danas se nalazimo u Bugojnu kod našeg prijatelja Vlatka Glavaša,  a na njegov  poziv smo došli da poklonimo 22 sportske torbe kadetima NK Iskra. Mi u posljednje vrijeme surađujemo sa humanim zvijezdama i nama je velika čast da surađujemo sa njima. Ova fondacija je osnovana 2014.godine sa ciljem da pomogne studentima u vidu stipendija, a ove godine ćemo dati 20 stipendija. Do sada smo poklonili preko 100.000 KM  studentima, socijalno ugroženim kategorijama i sportskim kolektivima", kazao je Jakupović.

"Moram iskreno reći da sam počastovan dolaskom dr.Jakupovića kojeg sam upoznao nedavno i to je nešto što pokazuje da čovjeka ili imaš ili nemaš za prijatelja. On mi je zadnji put pitao  da li imam neku želju da dođe u Bugojnu, a ja sam rekao da su naši kadeti bili prvaci Federacije i da možemo njima da kažem pomoći. Drago mi je da je u Bugojnu i da je obradovao kadete Iskre, te se nadam saradnji i da ćemo uskoro raditi nove akcije", istakao je Glavaš.

"Ja bih se prije svega zahvalio u svoje ime, ime mojih momaka i NK Iskra. Lijepo je da imamo tako dobrih ljudi kojima je stalo da pomognu na bilo koji način. U ovom slučaju smo mi, a kroz priču sam saznao da će biti više ekipa koje će biti nagrađene. Prošla generacija je bila prvak Federacije, došlo je do smjene generacije, ali ova nova generacija gleda da ne bi zaostala za ovom prošlom. Trenutno smo na drugom mjestu i gledat ćemo da ostanemo među prve tri ekipe. Uz ovakve stimulanse ja mislim da rezultat ne bi trebao izostati", kazao je u ime NK Iskra, trener kadetske selekcije ovog kluba Sead Seferović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Riječi hvale na ideju i ostvarivanju iste imao i načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić koji se fondaciji i Idrizu Jakupoviću zahvalio na današnjem gestu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi