Borba za trofej nije razočarala: NK Celje je prvi put šampion Slovenije!
Foto: NK Celje/Twitter

Madalja ide i oko vrata Advana Kadušića

Borba za trofej nije razočarala: NK Celje je prvi put šampion Slovenije!

Večeras je na stadionu Z'dežele u Celju odigran posljednji meč u sezoni slovenske Prve lige, a bio je to meč u kojem se rješavalo pitanje prvaka.

Od ranije je bilo jasno da Maribor neće odbraniti titulu prvaka, a za istu su se večeras u direktnom okršaju borili Celje i Olimpija.

Ekipa Celja je zadnje kolo dočekala na prvom mjestu sa 68 bodova, dok je Olimpija bila na drugoj poziciji. Dakle, Celju je za prvu titulu u historiji kluba odgovarala pobjeda ili remi, dok je Olimpija morala ići na trijumf.

Na kraju je meč završen rezultatom 2:2, pa je domaći tim (Celje) došao do titule, a kada je sudija označio kraj meča moglo je početi slavlje na stadionu Z'dežale na kojem je utakmicu i uz limite ipak pratio značajan broj domaćih navijača.

Sama utakmica nikako nije razočarala.

Počelo je odlično za domaće koji su poveli u 34. minuti nakon kontre i gola Kerina. Prethodno je veliku šansu za Olimpiju propustio Vukušić.

1:0 je bio rezulta prvog dijela, da bi Olimpija u 58. minuti došla do 1:1 zahvaljujući topovskom udarcu i sjajnom golu Elsnika.

Samo pet minuta kasnije Celje ponovo vodi. Božić je sjajno prošao po desnom krilu i uputio loptu pred gol Olimpije. Odbrana gostiju je nakratko raščistila situaciju, ali lopta se vraća jednom domaćem igraču koji šutira, a njegov šut u gol majstorski skreće Vizinger za 2:1.

Ponovo je međutim Elsnik vratio Olimpiju u igru. Igrala se 75. minuta kada je postigao efektan gol i poravnao na 2:2.

Krenula je Olimpija po pobjedu, velike šanse su imali Vukušić, Eslnik, Savić i družina, ali se Celje nekako branilo.

Sa druge strane Kerin je u finišu propustio priliku da riješi sve dileme oko pobjednika i prvaka.

Ipak, njegov promašaj nije kažnjen, domaći su se uspjeli odbraniti i doći do najvećeg trofeja u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Do titule je sa Celjem došao i Advan Kadušić koji je danas igrao do 66. minute kada je, zbog činjenice da je imao žuti karton, zamijenio Brecl. Ipak, treba istaći da je nekadašnji fudbaler Sarajeva i Zrinjskog bio sjajan od dolaska u Celje ove zime i da ima velike zasluge za rezultat svog tima. Kadušić je bio standardan od dolaska u Celje, a uspio je dodati i dva gola tokom polusezone te je šest puta uvršten u tim kola. 

U ekipi Olimpije je i večeras igrao iskusni Tomislav Tomić (ušao je s klupe još u prvom dijelu), dok je Luka Menalo pred duel sa Celjem napustio ljubljanski tim.

Top Komentari

Miky007
Samo da podsjetim Musemica, da je to onaj isti Advan Kadusic kojeg je sprdso na treningu i nazivao ga seljakom koji ne zns igrat lopte. O koncu svega, otjerao ga je i rekao da ne zna igrat lopte! E eto Musemija, naserem ti se usta strucnjacka i tebi i svima ovima koji te podrzavaju i koji ne vide dalje od nosa svog! Advane cedtitke na tituli i uzivah zasluzio si, puno si znoja prolio!
10 11
Icardi7
I to utakmica sa navijacima na tribinama. Svaka cast i cestitke Celju
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi