Kadušić: Ponosan sam, potajno sam se nadao pozivu

Dobre igre nisu ostale nezapažene

Kadušić: Ponosan sam, potajno sam se nadao pozivu

A. Beganović

Selektor našeg nacionalnog tima, Dušan Bajević, objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeću utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo, te utakmice Lige nacija.

Na spisku je nekoliko novih imena među kojima je i ono Advana Kadušića, desnog bočnog slovenačkog prvaka.

Iza Kadušića je sjajna sezona u Celju, a njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo ni kod stručnog štaba naše reprezentacije.

"Uhvatili" smo Kadušića na piću sa saigračima nakon treninga, a za SportSport.ba je novi bh. reprezentativac istakao da je ponosan zbog poziva i da s velikim nestrpljenjem očekuje okupljanje.

"Šta da vam kažem, ponosan sam. A, kako i ne bih bio? Potajno sam se nadao da bi se mogao naći na selektorovom spisku i evo moja najveća želja je ispunjena. S velikim nestrpljenjem očekujem okupljanje, da se upoznam s našim iskusnijim reprezentativcima. Od njih se može mnogo toga naučiti, a ono što mogu obećati je da ću na svakom treningu davati svoj maksimum i ako dobijem priliku da ću je znati iskoristiti", istakao je Kadušić za SportSport.ba.

Na iznenanđenje mnogih, njegovo Celje se u prošloj sezoni okitilo titulom prvaka Slovenije, a bar prema pisanju slovenačkih medija, Kadušić je za ovaj rezultat bio jedan od najzaslužnijih. U novu sezonu nisu ušli najbolje, no jučerašnja pobjeda u duelu sa Bravom sasvim sigurno će Kadušiću i njegovim saigračima podići samopouzdanje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vidite, bili smo fokusirani na evropske nastupe pa smo zbog toga malo lošije startali u prvenstvu. No, evo, došla je i ta pobjeda koja nam mnogo znači. Drago mi je da je pogodak postigao Mićo Kuzmanović koji će nam sigurno biti veliko pojačanje", istakao je Kadušić, a na pitanje ostaje li u Celju odgovorio je:

"Sad zasad sam tu. Vjerujte da ne razmišljam mnogo o tome šta će biti u budućnosti. Bitno je da me zdravlje služi. Vidjet ćemo, fudbal je takav da nikad ne znaš šta donosi sutra, no s tim se jednostavno ne želim zamarati".

Top Komentari

19211921
Super za desni bek
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi