Kagawa i Honda predvode Japance na Mundijalu

Alberto Zacceroni objavio spisak Japana

Kagawa i Honda predvode Japance na Mundijalu

Selektor Japana Alberto Zaccheroni objavio je konačan spisak od 23 igrača na koje računa za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu. 

Talijanski stručnjak je na spisak uvrstio sve najveće japanske zvijezde od kojih se očekuje prolazak u drug krug na Mundijalu. 

Japanci su u Brazilu smješteni u grupu C s Kolumbijom, Grčkom i Obalom Slonovače, a turnir otvaraju 14. juna protiv Obale Slonovače.

"Respektujemo naše protivnike, ali se nikoga ne bojimo. Ako uđete u utakmicu sa strahom, onda ste u velikim problemima. Na prvenstvo idemo potpuno spremni sa željom da pokažemo sav kvalitet s kojim raspolažemo", rekao je 61-godišnji Zaccheroni. 

Zaccheroni je na spisak uvrstio i kapitena Makotoa Hasebea, te desnog beka Atsuta Uchidu, koji su imali nezgodne povrede, ali se Zaccheroni nada da će do početka Mundijala biti potpuno spremni. 

Japanci u Brazilu najviše očekuju od svojih najvećih zvijezda Shinjija Kagawe iz Manchester Uniteda i Keisukea Honde iz Milana, koji su zaduženi za kreaciju japanske igre. 

Sastav Japana za Svjetsko prvenstvo:

Golmani: Eiji Kawashima (Standard Liege/BEL), Shusaku Nishikawa (Urawa Reds), Shuichi Gonda (FC Tokyo)

Odbrana: Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Yuto Nagatomo (Inter Milan/ITA), Masato Morishige (FC Tokyo), Atsuto Uchida (Schalke/GER), Maya Yoshida (Southampton/ENG), Hiroki Sakai (Hannover 96/GER), Gotoku Sakai (Stuttgart/GER)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sredina: Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Makoto Hasebe (Nuremberg/GER), Toshihiro Aoyama (Sanfrecce Hiroshima), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Keisuke Honda (AC Milan/ITA), Shinji Kagawa (Manchester United/ENG)

Napad: Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale), Shinji Okazaki (Mainz/GER), Hiroshi Kiyotake (Nurnberg/GER), Yoichiro Kakitani (Cerezo Osaka), Manabu Saito (Yokohama F-Marinos) i Yuya Osako (1860 Munich/GER).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.