Kagawa na debiju ušao i zabio dva gola za dvije minute
Bolji debi za novi klub japanski fudbaler nije mogao ni zamisliti. Postigao je dva gola za nepune tri minute na terenu (Foto: Besiktas)

Bešiktaš razbio protivnika

Kagawa na debiju ušao i zabio dva gola za dvije minute

M. Šljivak

Bešiktaš je večeras razbio Antalyaspor sa 2:6 u 20. kolu Superlige, a veličanstven debi imao je japanski fudbaler Shinji Kagawa.

Napunio je Bešiktaš do vrha mrežu protivnika. Pogađali su Ljajić, Tokoz, Hutchinson i Dursun (autogol), a onda je u 81. minuti u igru ušao Kagawa.

Već u prvom dodiru s loptom u 82. minuti je postigao prvjenac za 1:5, a dvije minute kasnije prekrasnim golom iz slobodnjaka je povećao prednost na 1:6.

Domaći su uspjeli do kraja da smanje rezultat na 2:6, ali to je sve što su uspjeli danas.

Bešiktaš je ovom pobjedom došao do trećeg mjesta kojeg dijeli sa Malatyasporom i Trabzonsporom sa po 33 boda.

Super liga, 20. kolo:

Alanyaspor - Bešiktaš 2:6

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi