Teški dani za bivšeg prvaka Njemačke: Prijeti im ispadanje u četvrti rang

Od vrha do provalije

Teški dani za bivšeg prvaka Njemačke: Prijeti im ispadanje u četvrti rang

Haris Zilić

Većina klubova vremenom doživi pad. Neki budu i veoma teški, a takav jedan udarac bi mogao dobiti i legendarni njemački klub.

Ime 1 FC Kaiserslautern u mnogim nostalgičarima fudbalske igre budi emocije.

Klub je koji pred kraj prošlog i početak novog milenija pisao bajke u njemačkom fudbalu. Svi se dobro sjećaju titule 1998. godine, četvrte u klupskoj historiji i to u povratničkoj sezoni u Bundesligu.

Igrao je i Kaiserslautern Ligu prvaka, dao velike zvijezde njemačkog fudbala. Dva puta su osvajali i Kup, a danas im prijeti ispadanje u četvrti rang.

Nakon 28 odigranih kola, Kasierslautern ima 26 bodova u 3. ligi i nalazi se na 18. mjestu u opasnoj zoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za zonom spasa zaostaju šest bodova, deset kola prije kraja, a brine i forma gdje su pet mečeva bez trijumfa.

Ljubitelji fudbala se nadaju da će Kaiserslautern proći i ovu krizu, jer bi ispadanje u četvrti rang bio najteži udarac u 120 godina historije. I pitanje je kako bi se izvukli nakon toga.

Top Komentari

Adnanos
Oni su u krizi vec godinama.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi