Kaka: Da me City sada pozove, ne bih imao dilemu

Legendarni Brazilac

Kaka: Da me City sada pozove, ne bih imao dilemu

Ricardo Kaka, najbolji fudbaler svijeta za 2007. godinu, u razgovoru za magazin "Fourfourtwo" otkrio je da je 2009. godine odbio ponudu Manchester Cityja.

U tom periodu na kormilo Manchester Cityja je stigao Sheikh Mansour s namjerom da napravi jedan od najboljih timova u Evropi. Prvo veliko pojačanje bio je Robinho, međutim Građani nisu na tome stali i po svaku cijenu željeli su da dovedu i Kaku.

Za tadašnjeg fudbalera Milana su bili spremni izdvojiti 100 miliona eura, što je bila rekordna suma, međutim Brazilac se na kraju zahvalio na ponudi i prešao u Real Madrid.

"Stigli smo do te faze kada se pregovaralo u brojkama. Plata koja mi je ponuđena bila je mnogo veća nego u Milanu. Počeo sam da se pitam kako bi izgledao moj život u Engleskoj, kao i život moje porodice, sve mi je to prolazilo kroz glavu... Ipak, zaključio sam da nije pravi trenutak da pređem u Manchester City. Nisam bio siguran kakvu će ekipu imati", kazao je Kaka.

Danas bi, priznaje, drugačije postupio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Danas je Manchester City mnogo jači klub, tako da bi odluka bila lakša. Kada bi ponovo počeli pregovori, ne bih imao dilemu", istakao je Kaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi