Kaka: Nudili su mi tada 100 miliona, ali sam ih odbio

Izabrao Real Madrid ispred Manchester Cityja

Kaka: Nudili su mi tada 100 miliona, ali sam ih odbio

E. Čaušević
Teme:

Nekada najbolji fudbaler svijeta Kaka i dalje brani boje Orlanda, te nema namjeru u skorije vrijeme da napušta američku MLS ligu.

Kaka je najbolje dane svoje karijere proveo u Milanu s kojim je 2007. godine postao prvak Evrope. Ipak, nakon nekoliko fenomenalnih sezona odlučio je napraviti iskorak u karijeri i potpisati za Real Madrid. Brazilac je očekivao da će u kraljevskom klubu napredovati još više, ali se na kraju to nije desilo.

Brazilski fudbaler nije imao mnogo prostora za igru na Santiago Bernabeu, te je često bio meta kritika navijača ovog kluba. Kaka se u Realu odlučio zadržati nekoliko godina, a zatim se vratio u Milan. No, kada je stigao na San Siro bilo je jasno da je to samo sjena nekada odličnog igrača.

Prije nego što je odlučio da pređe u Real Madrid Kaka je imao nevjerovatnu ponudu Manchester Cityja koji je tada počeo stvarati ekipu za velike uspjehe. Građani su nudili i 100 miliona eura za Kaku što je 2006. godine bilo nezamislivo. Ipak, i pored pregovora Kaka je odlučio ostati u Milanu.

"Pregovori su bili u samoj završnici i ostalo je samo da ja kažem hoću li prihvatiti ponudu ili ne. Ono što su mi nudili bilo je mnogo više nego što sam zarađivao u Milanu. Zaključio sam da nije pravo vrijeme da idem u City i imao sam mnogo razloga za to. Bio sam na vrhuncu, a oni su tek stvarali tim za velike stvari. Odlučio sam da je sigurnije da ostanem u Milanu", rekao je Kaka.

Mnogi smatraju da je Kaka tada napravio grešku karijere, jer bi sigurno napravio mnogo više nego što je to uradio u Real Madridu. Ipak, brazilski fudbaler ne žali što je bio dio kraljevskog kluba, za mnoge najboljeg kluba na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi