Kakanjci bolji od Fortune u derbiju ZDK, Velež bolji od Igmana u hercegovačkom

Zanimljivo je bilo danas

Kakanjci bolji od Fortune u derbiju ZDK, Velež bolji od Igmana u hercegovačkom

S. Grebović

Ova runda takmičenja Kup-a BiH donijela nam je nekoliko komšijskih derbija.

Tako je zenička Fortuna na Kamberovića polju dočekala kakanjski Rudar koji je ipak bio bolji za jedan gol.

Ekipa koja se zajedno sa Čelikom takmiči u Kantonalnoj ligi ZDK-a ipak nije uspjela izaći na kraj sa timom koji igra Prvi ligu Federacije BiH. Pogodak vrijedan plasmana u osminu finala Kupa naše zemlje bio je djelo Tarika Zukića u 52. minuti susreta.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa su gosti slavili u ovom malom derbiju minimalnim rezultatom. Treba istaći i to da su gosti od 84. minute igrali sa igračem manje.

Odigran je još jedan derbi i to regionalni između Veleža u Nevesinju i Igmana iz Konjica, a na kraju su više razloga za slavlje imala ekipa iz Istočne Hercegovine koja je slavila sa 2:1 pogocima Šiljegovića i ..., a gol utjehe za Konjičane bio je djelo Džafića u 51. minuti.

1/16 finala Kupa BiH:

NK Fortuna - FK Rudar Kakanj 0:1

NK Fortuna: Bujak, Tufekčić, Vardo, Pašalić, Zahirović, Pjanić, Alić, Kubat, Šarić, Huzbašić, Bajramović.

FK Rudar: Dinar, Bešić, Kozlo, Alajbegović, Gačić, Šubo, Gavrić, Čehajić, Imamović, Selimović, Zukić.

FK Velež Nevesinje - FK Igman Konjic 2:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Velež Nevesinje: Zurovac, Pantić, Kovačević, Vučetić, Petković, Šiljegović, Prodanović, Drašković, Mrkajić, Radović, Grujičić.

FK Igman: Jamaković, Mešić, Stanić, Carvalho, Kašić, Mandžuka, Zeba, Lukomirak, Sabljica, Mujagić, Hodžurda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi