Kakanjski Rudar i Goražde remizirali bez golova

Generalka u Semizovcu

Kakanjski Rudar i Goražde remizirali bez golova

D. Kurbegović

U posljednoj kontrolnoj utakmici uoči proljetnog starta, Rudar i Goražde igrali su bez golova.

Fudbaleri Rudara su u Semizovcu po veoma teškom terenu remizirali bez golova s jesenjim prvakom Prve lige FBiH, ekipom Goražda. Bila je to generalna proba pred nastavak prvenstva u kojoj su treneri Valentin Plavčić i Nihad Nalbantić prednost dali igračima s kojima će startovati u prvom kolu protiv Radničkog, odnosno Gradine.

Iako se igralo po izuzetno teškom terenu, igrači oba tima pružili su solidnu partiju i pokazali da spremno dočekuju nastavak prvenstva.

Jedino zabrinjava slaba realizacija napadača, posebno kad je riječ o Rudaru, čiji su igrači na devet odigranih utakmica postigli samo osam golova. Istina, na utakmici u Semizovcu nije bilo dosta prilika jer su odbrane oba tima djelovale sigurno. Igrači Goražda bili su nešto agresivniji, često igrali preoštro i sudija Demir izrekao im je čak četiri javne opomene, dok je kod Rudara jedino "požutio" štoper Fadil Čizmić.

Stadion NK Semizovac. Gledalaca 150. Sudija: Mirza Demir (Kakanj).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

RUDAR:Hadžić, Kim (Merdić), Šinik, Čizmić (Goralija), Dučić, Topalović, Petrović (Prkić), B.Spahić (Gafurović), Neimarlija (Omerović), Vasilić, Kulović.Trener: Valentin Plavčić.

GORAŽDE: Nikolić, Sarvan, Radović, Jogunčić, Hadžić, Drljević, Konjhodžić, Pirić, Čakar, Vladavić, Imamović.Još su igrali: Čulov, Kamenica, Bajramović, Ferhatović, Ramović, Ramić, Mujagić. Trener: Nihad Nalbantić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.