Kakav dan na Otoku: Dvojica se oprostila od reprezentacije Engleske

Vardy nije jedini

Kakav dan na Otoku: Dvojica se oprostila od reprezentacije Engleske

Edmir Škorić

U srijedu su dvojica engleskih reprezentativaca donijelu odluku u napuštanju reprezentacije.

Jamie Vardy, napadač Leicestera, odlučio je šansu dati mladim igračima u reprezentaciji Engleske, a isto je uradio i stoper Chelseaja Gary Cahill.

BBC javlja da su spomenuti igrači ostavili prostor selektoru Garethu Southgateu da podmladi reprezentaciju pred početak Lige nacija.

"Vidim da se okrećemo novoj generaciji i vjerujem da je sad pravo vrijeme da odstupim", za Chelsea TV je izjavio 32-godišnji stoper Gary Cahill koji je u engleskom dresu odigrao 61 utakmicu od debija 2010. godine, postigavši pet pogodaka.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Engleska će u Ligi nacija igrati u grupi s Hrvatrskom i Španijom, ali i ove selekcije će biti podmlađene i sa poprilično promijenjenim rosterom u odnosu na onaj koji je bio na SP-u u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti