Kakav igrač je bio Alen Škoro? Katapult iz Lukavice se ne zaboravlja

Jedan od najboljih golova u historiji Premijer lige

Kakav igrač je bio Alen Škoro? Katapult iz Lukavice se ne zaboravlja

A. Čaušević

Premijer lige BiH sigurno ne spada u krug najjačih i najboljih u Evropi, ali je tokom prošlosti imala majstora koji su imali znanje i kvalitet da igraju na vrhunskom nivou. 

Alen Škoro je bio jedan od takvih. Fudbaler odlične tehnike, razornog udarca i sjajnog driblinga. Da napravi mnogo više spriječile su ga povrede. Svojevremeno je potpisao i za jednog francuskog prvaka Evrope, slavni Marseille i to sa 20 godina.

Nakon nekoliko operacija na lijevom koljenu, u 32. godini je odlučio da kaže zbogom. U dresu Sarajeva je debitovao sa 16 golova, u karijeri je još igrao za ljubljansku Olimpiju, Marseille, Servette, GAK, Rijeku, Klagenfurt. Oprobao se i u dalekom Meksiku gdje je nastupao za Querearo, nastupao je i za sarajevski Olimpik.

Najbolje mu je bilo tamo gdje je i sve počelo. U Sarajevu. U dresu tog kluba postigao je jedan od najboljih golova u historiji Premijer lige. Bilo je to u finišu sezone 2009/10.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je gostovao tada nezgodnoj Slaviji, ali je protutnjao Lukavicom. Bilo je 0:4, a vodeći gol za goste zabio je Škoro. Toliko snažno je šutirao da je izgledalo kao da je loptu ispalio iz katapulta. Golčina za pamćenje.

Sarajlija je bio omiljen među pristalicma Bordo tima. Horde zla su mu i posvetile dobro poznatu pjesmu: "Batistuta Gabriele za tebe je Škoro Pele", zašto je to bilo tako pokazuje i gol Slaviji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kn0x
Da nije bilo Drogbe ko zna dokle bih dogurao, kapa do poda majstore.
6 0
pitaristok
Majstor...imao cast igrati u juniorima sa njim....odskakao klasu,dvije od nas uvijek
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti