"Kakav je to igrač, mogao bi igrati za Barcelonu, ali..."

Da je 100% fokusiran, ko zna?

"Kakav je to igrač, mogao bi igrati za Barcelonu, ali..."

Jonjo Shelvey je kao talentovani 18-godišnjak još prije 10 godina iz Charltona stigao u Liverpool.

U Liverpoolu se ipak nije uspio izboriti za mjesto standardnog startera, pa je 2013. prodan Swanseaju.

Tri godine kasnije stiže u Newcastle i postaje jedna od najvažnijih karika u ekipi Svraka.

Nerijetko su se, kada bi spojio nekoliko dobrih predstava u dresu Swanseaja ili Newcastlea, u Engleskoj znali pojaviti zagovornici Shelveyjevog pozivanja u reprezentaciju. Dosta je, naime, onih koji su mislili da bi igrač sa malo više karaktera i čvrstine dobro došao Gordom Albionu.

Ipak, od 2012. godine do danas Shelvey je uspio upisati tek šest nastupa za selekciju Engleske.

Njegov saigrač iz Newcastlea Matt Ritchie ne samo da vjeruje da Shelvey ima fudbalsko umijeće dovoljno za Gordi Albion, već i za neki od najvećih evropskih klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Toliko puta sam mu reako: Ako bi se fokusirao isključivo na fudbal, a ne i na golf i sve dree stvari... Lud je, igra gol tri puta sedmično. Kažem mu: Jonj, ne možeš to raditi. On mi odgovori: Ne, ne, ovako se bolje osjećam. Ja mu na to odgovorim da je nemoguće... Ali kakav je to igrač, u Newcastleu sam četiri godine, a mislim da ga nisam vidio više od deset puta u krugu kada igramo ševe na treningu. Igramo to svakog dana", izjavio je Ritchie, pa dodao:

"Taj momak ima prirodnu sposobnost da vidi pasove, da primi loptu i da je doda. Sjećam ga se još iz mlađih kategorija. Često mu kažem: Jonj, kada bi držao glavu na ramenima, mogao bi lako igrati za Barcelonu. Toliko je dobar - kratki pasovi, dugi pasovi, on otvara teren i kreira. Kada bi igrao za Real ili Barcelonu mnogi bi bili oduševljeni njime".

Top Komentari

BergkampKid
Potpisujem, veliki talent bio a nije to iskoristio
6 1
gogs
Prica igrac koji nikad nije imao sansu da odigra mec protiv Barcelone, onda bi tek vidio da je to neki drugi svijet i da Shelvey ne bi izlazio iz kruga za sevu na njihovom treningu
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi