Kakav peh: Odveo Dance na Euro, a sada ne može da ih vodi zbog UEFA-ine odluke o promjeni termina

Ističe mu ugovor ovog ljeta

Kakav peh: Odveo Dance na Euro, a sada ne može da ih vodi zbog UEFA-ine odluke o promjeni termina

Edmir Škorić

Noveški stručnjak Age Hareide (66) ipak ne može da vodi dansku nogometnu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu.

Hareide je Dance odveo na Euro, no zbog pandome koronavirusa odluka UEFA-e je da se takmičenje najboljih reprezentacija Starog kontinenta ipak igra u ljeto 2021. godine. S obzirom na tu odluku, Hareide će postati slobodan i neće tada biti selektor Danske.

"Nisam pričao ni sa kim iz Fudbalskog saveza Danske o tome da li nastavljamo da sarađujemo ili ne. Samo su me obavijestili o odluci da se EURO odlaže za sljedeću godinu. Moj ugovor ističe 31. jula i očekujem da ćemo prekinuti saradnju poslije tog datuma kako je planirano", izjavio je Norvežanin.

To znači da će Norvežanin odraditi još par mjeseci na klupi Danske, ali bukvalno neće imati posla jer u narednim mjesecima nema reprezenativnih uzbuđenja izuzmemo li baraž u junu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi