Dok su u BiH sve oči bile uprte na Bilino polje, na Parkenu su se dešavala čuda!

Kakav otac takav sin

Dok su u BiH sve oči bile uprte na Bilino polje, na Parkenu su se dešavala čuda!

Admin Čaušević

U žiži bh. sportske javnosti sinoć je bila utakmica Bosna i Hercegovina - Finska.

Paralelno sa duelom na Bilinom polju, širom Evrope su se igrale i ostale utakmice kvalifikacija za EP.

U derbiju grupe D Danska je u Kopenahgenu dočekala Švicarsku i pobijedila sa 1:0 golom u samom finišu utakmice.

Na kultnom Parkenu možda i utakmicu karijere sinoć je imao Kasper Schmeichel koji je podsjetio na najbolje dane svog oca Petera.

Švicarci su imali niz kolosalnih prilika pri rezultatu 0:0 da postignu gol i tako dođu do prednosti, ali je golman Leicester Cityja uvijek govorio "ne".

Nagrada za sve što je Schmeichel odbranio stigla je u 84. minuti kada je Yussuf Poulsen pogodio za slavlje i veliki trijumf.

Irska i Danska sada imaju po 12 bodova, četiri više od trećeplasirane Švicarske koja ima i susret manje. Gruzija i Gibraltar su odavno bez šansi za direktan plasman na EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi