Kakav podvig je napravio Velež najbolje pokazuju jutrošnje vijesti iz Grčke!

Apsolutna senzacija

Kakav podvig je napravio Velež najbolje pokazuju jutrošnje vijesti iz Grčke!

A. Čaušević

Velež je priredio možda i najveće iznenađenje kvalifikacija za evropska klupska takmičenja u ovoj sezoni izbacivši favorizovani AEK iz Atine.

AEK je redovni učesnik UEFA-inih takmičenja, redovno osvaja trofeje u Grčku, ima budžet od nekoliko desetina miliona eura i odlično plaćene igrače.

Uzimajući u obzir činjenicu da je prije dvije godine Velež igrao Prvu ligu FBiH izbacivanje favorizovanog kluba iz Atine je definitivno senzacija te možda i najveća pobjeda u dvomeču nekog bh. predstavnika otkako je BiH stekla nezavisnost.

Podatak kakav podvig je ostvario Velež odlično ilustruju jutrošnje informacije iz Grčke i tiču se potencijalnog transfera kojeg namjerava realizovati AEK.

Naime, odmah nakon ispadanja od Mostaraca grčki klub je posloi ponudu u Francusku tešku 2 miliona euro i to za kupovinu Niclasa Eliasson.

AEK je za Šveđanina ponudio 1.5 miliona eura, a na stol je stavio dodanih pola miliona kroz moguće bonuse, ali Nimes za sada ne pristaje.

Oglasi

Grčki mediji pišu da se ne isključuje mogućnost da AEK u narednim danima dodatno poveća ponudu i konačno u svoje redove dovede 25-godišnjaka.

Inače, iznos od 2 miliona eura jednak je ili je veći od većini budžeta većine premijerligaških klubova što dodatno daje na težini uspjehu mostarskih Rođenih.

Veležov dvomeč protiv AEK-a je još jedan pokazatalje da bez obzira što je fudbal postao biznis, ova igra nikad neće izgubiti svoju najveću draž, odnosno da s pametnom igrom, borbenošću, zalaganjem i zajedničkim djelovanjem nema nepremostivih prepreka.

Za narednog protivnika imat će Elfsborg. I slučaju da izbace Šveđane Rođeni mogu putovati u praktično sve dijelove Starog kontinenta od dalekog Kazahstana pa do Grčke gdje su već gostovali.

Par Elfsborg - Velež neće imati status nositelja u žrijebu koji je na programu u ponedjeljak 2. augusta od 14 sati, a mogući protivnici su bolji iz sljedećih duela:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

KuPS Kuopio (FIN) – FC Astana (KAZ)
Bohemian FC (IRS) – PAOK FC (GRČ)
FC Luzern (ŠVI) – Feyenoord (NED)
RFS (LAT) – KAA Gent (BEL)

Podsjećanja radi, Velež 5. augusta gostuje Elfsbrogu, dok je revanš susret na stadionu Grbavica na programu sedam dana kasnije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Utrecht, po mom misljenju. Atromitos koji nije imao poraza kuci, kojeg Aek, PAOK, Olimpijakos, Panata, niko od njih nije pobjedio u gostima, a Sarajvo ih uzelo. Cestitke, svaka cast, ali pretjerano je reci da je najveci uspjeh.
3 21
CrveniKakanj
Definitivno najveća pobjeda bh. kluba poslije rata. Ne znam ko je glasao da nije.
14 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi