Kakav teren sutra očekuje igrače Slobode i Željezničara?
Za Tušanj nema mira - ili igra Tuzla ili Sloboda, a tu su i svakodnevni treninzi, koriste ga i drugi sportisti u Tuzli...

Nije baš u dobrom stanju

Kakav teren sutra očekuje igrače Slobode i Željezničara?

E. Škorić

Jedan od derbija 22. kola Premijer lige BiH igra se u subotu u Tuzli, a snage će odmjeriti Sloboda i Željezničar.

Kao i obično, dueli Slobode i Željezničara privlače puno pažnje, posebno sada kada su i jedan i drugi tim u borbi za Evropu i nalaze se jedan pored drugog na tabeli. Podsjećamo, Željo je četvrti sa 31 bodom, Sloboda peta sa 29 bodova.

Dakle, po svemu sudeći čeka nas jedan dosta težak, tvrd meč, vjerovatno neće biti previše prostora za neku lepršavu i dopadljivu igru, a na tribinama bi mogao da bude pravi spektakl jer se očekuje dolazak i jedne grupe gostujućih navijača.

Što se samog terena tiče, na Tušnju on i nije baš idealan. U lošem je stanju, što i ne čudi jer se svakodnevno koristi. Sloboda je tu trenirala proteklih dana, a za vikend su ga "derali" igrači Tuzla Cityja protiv Čelika.

Iz vikenda u vikend za tušanjsku travu nema mira, pa je zaista teško očekivati da bude u dobrom stanju, ali svakako bi mu se mogla dati prolazna ocjena, s obzirom na kakvim se sve terenima igra premijerligaški fudbal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, utakmica Sloboda - Željezničar igra se s početkom u 17:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

premium
Teren je ok a ova crvena šljaka je inače atletska staza :)
8 0
teddy sheringham
Jel ovo željo krenuo sa vadionom?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi