Kako bi Palermo izgledao da nije prodavao najbolje igrače?

Šta bi bilo, kad bi bilo...

Kako bi Palermo izgledao da nije prodavao najbolje igrače?

Možda Palermo nikada nije bio veliki klub, ali zato je u svojoj ekipi imao fudbalere za koje je čuo cijeli svijet.

Maurizio Zamparini kupio je sicilijanski klub još 2002. godine, dvije godine kasnije je sa njim ostvario promociju u Seriju A, a sa pozicije predsjednika se povukao prošle godine. Prije nekoliko dana, zvanično je potvrdio da je prodao klub i time je završena njegova 16-godišnja era.

Za vrijeme Zamparinijeve vladavine, kroz Palermo je prošao ogroman broj fudbalera svjetske klase, a zanimljivo je vidjeti i kako bi izgledao idealni tim ovog kluba u posljednjoj deceniji i po.

Dybala, Cavani, Pastore...

Na golu bi bio Salvatore Sirigu, u odbrani bi igrali Andrea Barzagli, Kamil Glik i Simon Kjaer, dok bi vezni red bio impresivan - Franco Vasquez, Matteo Darmian, Javier Pastore, Josip Iličić i Paulo Dybala. Napad bi bio rezervisan za Edinsona Cavanija i Andreu Belottija...

Palermo danas igra u Seriji B, ali bi sa ovakvim timom u najmanju ruku bio jedan od favorita za prve četiri pozicije i plasman u Ligu prvaka.

Inače, kada je Zamperini preuzeo Palermo, ovaj klub 30 godina nije bio u Seriji A, a za vrijeme njegovog rukovođenja klubom pet puta je igrao u evropskim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi