Kako dva puta dobiti otkaz u pet mjeseci? Pitajte Montellu

Sevilla otpustila Italijana

Kako dva puta dobiti otkaz u pet mjeseci? Pitajte Montellu

Endin Čaušević

Italijanski stručnjak Vincenzo Montella je dobio otkaz nakon očajnih rezultata Seville u posljednjim sedmicama.

Za Montellu je sve krenulo u pogrešnom pravcu nakon što su se oprostili od Lige prvaka u četvrtfinalu, a zatim je došao i težak poraz od Barcelone u finalu Kupa Kralja. Prvi put nakon nekoliko godina Sevilli nije siguran ni plasman u Evropu naredne sezone.

Čelnici Seville su nakon poraza od Levantea u petak odlučili da je najbolje da se zahvale Montelli na saradnji. Sevilla je trenutno na osmom mjestu koje ne vodi u Evropsku ligu i za Getafeom zaostaje jedan bod. Plasman u Ligu prvaka je odavno postao nemoguć za ekipu iz Andaluzije.

Što se Montelle tiče za njega je ovo sigurno najgora sezona u trenerskoj karijeri. Prije pet mjeseci dobio je otkaz u Milanu zbog očajnih rezultata, a isto mu se desilo sada i sa Sevillom iako je počeo veoma dobro na klupi ovog španskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi