Navijači Barcelone se morali skidati ispred stadiona

Žute majice i dresovi završili u kanti

Navijači Barcelone se morali skidati ispred stadiona

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Barcelone sinoć su u Madridu savladali Sevillu sa 5:0 u finalu Kupa Kralja i tako osvojili 30. titulu u historiji kluba u ovom takmičenju.

Mnogi su očekivali spektakularan okršaj u finalnoj utakmici, ali do toga nije došlo jer je Barcelona odličnom igrom deklasirala svog protivnika. Sredinom drugog poluvremena najviše žara bilo je na tribinama kada je počelo prepucavanje navijača Barcelone i Seville.

Prvo su navijači Seville počeli pjevati špansku himnu, a odmah su uzvratili navijači Barce koji su skandirali za nezavisnost Katalonije. Navijačima Barce nije bilo ugodno ni pred početak utakmice jer ih je policija prisilila da se skidaju.

Naime, nijedan navijač Barcelone nije smio ući na tribina ukoliko je na sebi imao žutu majicu i dres. Iako su mnogi navijači imali žuti dres Barce iz prošlih sezona s imenima Messija, Inieste, Xavija, Ronaldinha i drugih morali su ih baciti u smeće. Žute majice i dresovi nisu bili dozvoljeni jer propagiraju nezavisnost Katalonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi