Sevilla posustaje, izlazak u Evropu doveden u pitanje

Levante savladao Andalužane

Sevilla posustaje, izlazak u Evropu doveden u pitanje

Levante je večeras na svom terenu ugostio Sevillu u susretu 35. kola La Lige i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Poveo je Levante već u 11. minuti preko Rogera koji je pogodio nakon što je prethodno sjajan prodor kroz odbranu Seville napravio Morales.

Izjednačili su, međutim, gosti vrlo brzo. Samo pet minuta kasnije Fernandez postiže prelijep pogodak sa vrha kaznenog prostora za 1:1.

Pokušavala je Sevilla doći do novog pogotka, ali je i Levante igrao odličnu utakmicu, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku novi šok za Andalužane. U 74. minuti Morales nakon dubinske lopte Campane pogađa za 2:1 i, ispostavit će se, donosi pobjedu Levanteu.

Levante je ovom pobjedom riješio brige oko opstanka, dok se "crni niz" Seville nastavio. Čini se da Andalužani plaćaju ceh borbe na više frontova, te se sada nalaze na 7. mjestu tabale, posljednjem mjestu koje vodi u Evropu (kvalifikacije za Ligu Evrope), sa 48 bodova. Osmoplasirani Getafe ima također 48 bodova, dok Girona na 9. mjestu ima bod manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije