Kako je debeljko promijenio Zlatanu život

Postao jedan od najboljih igrača

Kako je debeljko promijenio Zlatanu život

D. Vejo

Jedna od najvećih zvijezda evropskog fudbala danas je svakako Zlatan Ibrahimović. Njegov put ka uspjehu može se opisati kroz izreku “preko trnja do zvijezda”. 

Nimalo lak zadatak čekao je ovog švedskog internacionalca porijeklom iz Bosne ka ostvarenju svog sna. Želio je jedno, a to je da bude najbolji na svijetu.

“Ja sam Zlatan”, autobiografska je knjiga koju je Ibrahimović izdao prije nešto više od godinu dana. U njemu se mogu naći zanimljivi detalji iz života jednog od najboljih napadača svijeta. Anegdota koja je veoma zanimljiva je ta, kako je izgledao prvi susret njega i njegovog menadžera. 

“Jedan dan trebao sam se naći sa fudbalskim menadžerom Minom Raiolom. Spremio sam se, sat, Gucci jakna, Porsche i uputio se ka jednom restoranu. Kada sam stigao imao sam šta i vidjeti, iz istog je izašao mali, debeli čovjek u trenerci, koji bi trebao biti menadžer fudbalera, iako njegov izgled nije tako odavao”, priča Ibrahimović.

Nakon što su sjeli u restoran i naručili hranu, koja je prema priči bila veoma obimna, menadžer je izvadio papir na kojem su pisala imena fudbalera koje upravo on zastupa.

“Papir je bio prepun zvijezda u tadašnje vrijeme. Uporedio mi je to kakve rezultate postižu svjetska imena i gdje sam u svemu tome ja. Pa je tako Vieri na papiru imao 24 pogotka u 27 utakmica, Fillippo Inzaghi 20 golova u 25 utakmica, David Trezeguet 20 postingutih golova u 24 meča i mnogi drugi. Dok sam ja bio na svega pet pogodaka u 25 mečeva, što je bilo veoma ponižavajuće u odnosu na već pročitana imena. Nakon toga pitao me, želiš li biti najbolji na svijetu?”, priča Šveđanin.

Na njegovo pitanje, Zlatan je odgovorio potvrdno. Zatim mu je menadžer odgovorio da proda sve, prestane se zezati i počne više trenirati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poslušao ga je. Za svo ovo vrijeme, dobio je epitet jednog od najboljih centarfora svijeta. Neprikosnoveni egzekutor i vladar šesnaesterca danas je Zlatan Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti