Kako je Hasan Salihamidžić vidio remi Bayerna na Anfieldu?
Hasan Salihamidžić je kao sportski direktor Juventusa dobio težak zadatak da renovira ekipu Bayerna. Za sada taj posao radi veoma dobro (Foto: EPA)

Realna ocjena sportskog direktora Bayerna

Kako je Hasan Salihamidžić vidio remi Bayerna na Anfieldu?

M. Šljivak

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić veoma je zadovoljan onim što je minhenski tim napravio na gostovanju kod Liverpoola u Ligi prvaka.

Iako su gotovo svi očekivali veliki broj golova na Anfieldu, susret je na kraju završen sa nepopularnih 0:0, pa će odluka o putniku u četvrtfinale biti donijeta za tri sedmice u Minhenu.

Salihamidžić je sretan zbog dobrog rezultata i dao je svoje viđenje duela evropskih velikana.

"Igrači su uvijek više fokusirani na utakmice Lige prvaka. Nastupi u ovom takmičenju su vrhunac njihovih karijera. Momci su dali sve od sebe večeras", rekao je Salihamidžić, te je dodao:

"Dobro je što nismo primili golo. Ipak, voljeli bismo da smo postigli barem jedan pogodak, ali idemo dalje"; istakao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Niko Kovač: Željeli smo barem neriješeno

Zadovoljan ishodom meča bio je i trener bavarskog kluba Niko Kovač. Bayern je očigledno došao po ovakav rezultat.

"Željeli smo izvući barem remi i uspjeli smo u tome. Naravno da bi bilo bolje da smo postigli pogodak, ali to je teško napraviti ovdje", rekao je trener Bayerna.

Također, tvrdi da je njegov tim odigrao vrhunsku utakmicu u defanzivi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako pogledate kompletno takmičenje, ovo je zaista fantastično izdanje u odbrani. Znali smo da nećemo imati veliki procenat posjeda lopte, ali vjerujem da smo mogli napraviti više u završnici. Ne želim da slavim ovaj rezultat, predstoji nam revanš. Ipak, ne pamtim puno klubova koji nisu primili golove ovdje", rekao je Kovač.

Uzvratni meč između Bayerna i Liverpoola igra se za tri sedmice na Allianz Areni u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskolizac
"Hasan Salihamidžić je kao sportski direktor Juventusa dobio tezak zadatak da renovira ekipu Bayerna" pa dajte ljudi malo koncentracije i pisanju nekog clanka, citam i ne mogu povezat sta zelite s tim reci, nekom se narugati ili sto vec..svako malo imate neki propust, malo koncentracije molim!!!
2 0
Bayern Munchen
Odavno nisam vidio bolju defanzivu Bayerna.Svaka cast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi