Kako je Ibrahimović reagovao kada mu je 17-godišnji golman rekao da je sr*nje od napadača?

Bilo jednom u PSG-u...

Kako je Ibrahimović reagovao kada mu je 17-godišnji golman rekao da je sr*nje od napadača?

Golman Lilla Mike Maignan prisjetio se jedne situacije s treninga PSG-a kada je Zlatana Ibrahimovića nazvao 'sr*njem od napadača'. 

Maignan, danas 24-godišnji golman, bio je član PSG-a do ljeta 2015. godine, ali u ovom klubu nikada nije dobio šansu da brani za prvi tim. Ipak, 2012. godine je prebačen u rezerve pa je često bio na treningu prvog tima i imao okršaje s Ibrahimovćem.

Jednom prilikom Zlatan je, tada 17-godišnjem Maignanu, rekao da je 'sr*nje od golmana'.

"Zlatan ti uvijek u lice kaže ono što ima. Jednom me je napao, a ja sam mu uzvratio. Za neke ljude to nije bilo normalno jer sam imao samo 17 godina, ali ja sam mislio da je to ispravan postupak".

"On je vježbao šut a lopta je prošla pored mene 400 na sat. Buffon, Julio Cesar, takvi golmani ne bi zaustavili taj šut. On mi je rekao 'ti si sr*nje od golmana'. Za mene to nije bilo u redu. Sljedeći put, on je ponovo vježbao šut ali ja sam mu odbranio. Tada sam mu rekao 'Ti si sr*nje od napadača'. On me je samo pogledao i nije rekao ništa. Kasnije me je u svlačonici zaustavio. Rekao mi je da mu se sviđa to što sam uradio i da voli moju ličnost".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mladi golman kaže kako je i prije toga volio Ibrahimovića, ali nakon toga još više.

Inače, Maignan je danas jedan od najboljih golmana u Francuskoj te je prošao sve omladinske kategorije ove reprezentacije i dobio poziv u A selekciju.

Top Komentari

Manijak87
Ub'o ga je nosom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi