Kako je igrati s VAR-om u Engleskoj? Razočarani kapiten Wolvesa je pogodio u srž

Niz kontroverzi na Anfield Roadu

Kako je igrati s VAR-om u Engleskoj? Razočarani kapiten Wolvesa je pogodio u srž

Admin Čaušević

Liverpool je upisao 18 pobjedu u 19 utakmica. Na Anfield Roadu Redsi su s 1:0 pobijedili Wolverhampton Wandererse uz niz kontroverznih situacija zbog odluka VAR tehnologije.

Posljednjih sedmica u Engleskoj se dosta priča o samoj upotrebi VAR, posebno se to odnosi na ofsajd situacije kada se poništavaju golovi zbog milimetara.

Igrači Wolvesa su se osjećali oštećenim na Anfieldu. Prvom golu prethodilo je igranje rukom Virgila van Dijk je igrao rukom, a u sudijskoj nadoknadi prvog dijela zbog milimetarskog ofsajda poništen je gol Pedru Netu.

Srž problema kako je igračima u Premiershipu možda je najbolje opisao kapiten Wolverhamptona, Conor Coady prilikom davanja izjave za Sky Sports.

"Dešava se konstantno. Ovo je smiješno. Ljudi pričaju o VAR-u, a nas igrače ne pitaju za situacije. Za mene, ne radi. Neki kažu da donosi ispravne odluke, ali mi igramo na terenu i vjerujte nam osjećaj nije dobar", kazao je Coady.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sudija Anthony Taylor je sjajan momak za razgovor, ali postavim mu pitanje i ne dobijem odgovor. Mislili smo da je Van Dijk igrao rukom kod gol, ali sudija mi kaže da je Van Dijk bio predaleko. Ne mogu to da razumijem. Van Dijk je dao pas koji je doveo do gola."

"Sve to utiče na utakmicu. Publika ga ne voli, niko ga ne voli. Niko nije pitao igrače o VAR-u", poručio je vidno razočarani Coady.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

opasni12
Treba biti realan! Svugdje radi ok,osim u engleskoj! Kao da suci ne razumiju pravila! I da..kada igra juve ne treba ti vAr samo sudac! Odradi to majstorski!
10 0
Aconcagua
Prvom golu prethodilo je igranje rukom Virgila van Dijk je igrao rukom...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi